Leer historisch moestuinieren op landgoed De Oldenhof

Landgoed De Oldenhof is bezig om haar eeuwenoude moestuin weer terug te brengen naar de originele staat van eeuwen geleden. Dat doet het bestuur samen met Taco IJzerman, gespecialiseerd in historische moestuinen. Binnenkort presenteert hij het nieuwe beheerplan. De stichting zoekt nog vrijwilligers die het niet alleen leuk vinden om samen de handen uit de mouwen te steken, maar ook veel kennis en ervaring willen opdoen in de praktijk met historisch moestuinieren.

De Oldenhof heeft naast een 17e -eeuws landhuis ook een prachtige tuin. Om deze nieuw leven in te blazen is een plan opgesteld om de tuin toekomstbestendig te maken waarbij de originele staat als uitgangspunt wordt genomen. “We hebben de intentie om samen met Taco IJzerman een groep vrijwilligers op te leiden om de tuin eigen te maken. Zo kunnen zij in de toekomst zelf aan de slag om samen de moestuin te onderhouden”, vertelt Jan van den Hoeven. Hij is vanuit stichting De Oldenhof betrokken bij het plan.

Op maandag 19 juni presenteert IJzerman tussen 16:00 en 18:00 uur zijn plannen voor de moestuin op het landgoed. Mensen die nieuwsgierig zijn en kennis willen maken met de tuin zijn van harte welkom. Ook kan men dan worden bijgepraat over de mogelijkheid om vrijwilliger te worden bij het uit te breiden ‘moestuin-team’. Vooral in het hoogseizoen is er veel te doen in de tuin. Donderdag is de vaste dag waarop de handen uit de mouwen worden gestoken op het idyllische landgoed aan de rand van Vollenhove. Aanmelden voor 19 juni? Mail activiteiten@landgoedoldenhof.nl

Stel uw vraag

Laat uw vraag achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt