12 juni – twee concerten Miranda van Kralingen en Ed Spanjaard

Op zondagmiddag 12 juni geven zangeres Miranda van Kralingen en pianist Ed Spanjaard twee keer hetzelfde concert. Het eerste begint om 14.00 uur en het tweede om 16.00 uur. Het concert heeft geen pauze.

Miranda van Kralingen is niet alleen een excellent liedvertolkster die wordt geroemd om haar bijzondere klankkleur; ze heeft ook – met haar grote acteertalent – een indrukwekkend aantal hoofdrollen gezongen in verschillende opera’s in binnen- en buitenland. Ze zong onder meer bij de Nederlandse Opera, de Komische Oper Berlin, de Opera van Bazel, het Théâtre Champs-Élysées in Parijs en de Opera van Stuttgart. Haar repertoire is groot; het omvat muziek vanaf de barok tot en met de eenentwintigste eeuw. In 1987 was ze een van de uitverkorenen die masterclasses mochten volgen bij de legendarische Elisabeth Schwarzkopf. Miranda van Kralingen is zelf een uitmuntend pedagoge en geeft lessen, workshops en masterclasses.

Ed Spanjaard heeft een imposante carrière als dirigent. Hij assisteerde al op jonge leeftijd dirigenten als Bernard Haitink, George Solti en Herbert von Karajan. Hij trad op over de hele wereld en maakte in binnen- en buitenland operaproducties. Op zijn dertigste al leidde hij Mozarts ‘Così fan tutte’ op het befaamde Glyndebourne Festival. Ed Spanjaard is ook pianist en hij trad op met verschillende solisten, koren en ensembles. Sinds 2016 is de musicus lid van de Akademie van Kunsten en in 2021 werd hem door koning Willem-Alexander de Eremedaille voor Kunst en Wetenschap toegekend. De discografie van de dirigent en pianist is indrukwekkend.

Het concert met Miranda van Kralingen en Ed Spanjaard kost € 25,- (inclusief koffie of thee). Kaarten zijn in de laatste twee weken voor het concert te bestellen bij:

Tine Nouwen
Veldhuisweg 6, Nederland
0527-291784 of 06-53924396
email: cmcmnouwen@gmail.com

Eva Schepers
Uiterdijkenweg 37, Luttelgeest
0527-202988
email: eva.schepers.kipp@gmail.com

Stel uw vraag

Laat uw vraag achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt