Landgoed Berg & Caterstee overgedragen aan de Stichting Oldenhof

Op 28 december 2021 heeft mevrouw dr. C.J.M. (Claar) barones Sloet van Oldruitenborgh het 32 hectare tellende landgoed Berg & Caterstee overgedragen aan de stichting Oldenhof. Beide landgoederen hebben een gemeenschappelijke cultuurhistorische herkomst. Met de overdracht wil Claar Sloet een bijdrage leveren aan het behoud van De Oldehhof voor de toekomst en aan de continuïteit voor Berg & Caterstee.

Het bestuur van de Oldenhof is blij verrast met dit gebaar: ‘We zien het als een blijk van vertrouwen, maar realiseren ons ook dat het een grote verantwoordelijkheid is om de samengevoegde landgoederen een goede toekomst te geven’, aldus voorzitter Martin Knol. ‘Claar Sloet heeft gelukkig aangegeven ook de komende jaren met haar betrokkenheid en ervaring een bijdrage te willen leveren aan een verantwoord beheer.’

Met de oprichting van de Stichting Oldenhof in 1976 heeft de vader van Claar Sloet, Jan Willem baron Sloet, een belangrijke stap gezet naar het overbrengen van vroeger privébezit naar het ‘algemeen belang’ (ANBI). Claar Sloet heeft als oud-voorzitter, bewoner en beheerder van de Oldenhof met allerlei activiteiten daaraan praktisch vormgegeven: concerten, open-tuinen, excursies, scholenproject, huwelijken en andere openbare activiteiten. Met de overdracht van Berg & Caterstee naar de Stichting Oldenhof wordt het oppervlak van het landgoed aanzienlijk uitgebreid. Ook wordt veel natuur- en landschapskwaliteit in het centrale deel van het Hoge Land van Vollenhove onder haar vleugels gebracht waarmee De Oldenhof in brede zin wordt versterkt.

Foto: Vlnr: Bestuurslid/beheerder Aart Jan Troost, Claar barones Sloet van Oldruitenborgh en secretaris Anneke barones Sloet bij de overdracht van Berg & Caterstee naar de Oldenhof.

Stel uw vraag

Laat uw vraag achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt