Initiatiefnemers actiedag De Oldenhof overhandigen cheque aan voorzitter Martin Knol

Op 8 december jl. hebben de initiatiefnemers van de actiedag als gevolg van de stormschade op De Oldenhof op symbolische wijze het mooie bedrag van € 19.612,18 overhandigd aan de voorzitter van de Stichting Oldenhof, Martin Knol. Het geld is bestemd voor het herstel van het landgoed.  

Knol bedankte de initiatiefnemers voor hun inzet en enthousiasme en zeker ook voor de mooie bijdrage aan het herstel van het parkbos. In de nacht van 4 op 5 juni 2019 raasde een orkaan over landgoed De Oldenhof met zeer veel schade aan het landgoedpark tot gevolg. Op 6 juli 2019 werd hierop een actiedag georganiseerd door enkele buurtbewoners in samenwerking met de stichting. Initiatiefnemers waren Taco en Aafke Jongman, Aart Jan en Joany Troost en Jacob van Dijk. Hun enthousiaste inzet heeft gezorgd voor een goed bezochte actiedag met een enthousiast publiek.

De actiedag heeft ook gezorgd voor een mooie financiële opbrengst voor herstel van de stormschade. Er kwamen giften binnen, er was houtverkoop en veel mensen hebben een boom geschonken.  De initiatiefnemers hebben van de opbrengst de kosten betaald en vervolgens het geld op een speciale rekening gezet.

Inmiddels is er een plan gemaakt voor het herstel, zijn vergunningen aangevraagd en voor een deel ook binnen gekomen en is gestart met het herstel. In november 2020 zijn bij de natuurcamping 110 bomen geplant: Amerikaanse eiken, inlandse eiken en een aantal beuken. Ook zijn de zandpaden hersteld evenals het gras van de camping. Na dit goede begin zal het herstel de komende jaren zeker doorgaan.

Stel uw vraag

Laat uw vraag achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt