Koninklijke krabbel valt uit de kast op De Oldenof

De Stichting Oldenhof heeft het Stadsmuseum CHC in Vollenhove een schrift in bruikleen gegeven met daarin een tekst geschreven door Koningin Wilhelmina. Dit bijzondere boekje ligt nu in een vitrine in het museum. Het schrift, een soort gastenboek met een harde kaft met daarop de afbeelding van een nog jonge koningin Wilhelmina, kwam tevoorschijn bij het opruimen van een kast op De Oldenhof.

De tekst die Wilhelmina heeft geschreven luidt:

Wilhelmina, 28 mei 1921. Herhaling van mijn eerste bezoek aan den Oldenhof. In dankbare herinnering van al hetgeen mijn lieve Elisabeth en mijn lieve Belle voor mij geweest zijn en nog zijn.

Hendrik
Juliana, Voor Tante
Oldenhof, 28 mei 1921

Koningin Wilhelmina schreef dit toen de koninklijke familie die dag te gast was in de Kop van Overijssel, met bezoeken aan het stadhuis, de vissershaven van het toen nog aan de Zuiderzee gelegen Vollenhove en het stoomgemaal A.F. Stroïnk tussen Blokzijl en Vollenhove. Na afloop ging het gezelschap naar De Oldenhof, volgens overleveringen voor het drinken van een kopje thee. Tijdens het bezoek was de 12-jarige prinses Juliana ondergebracht op De Oldenhof bij freule Isabelle Sloet, die als hofdame een belangrijke rol speelde in de opvoeding van de prinses.

Lees hier het artikel dat in De Stentor heeft gestaan over deze bijzondere vondst.

Stel uw vraag

Laat uw vraag achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt