Bezoek Landgoed De Oldenhof op Open Monumentendag

Op de Open Monumentendagen op zaterdag 8 en zondag 9 september aanstaande staat Landgoed De Oldenhof voor u open. Deze statige buitenplaats werd omstreeks 1635 gebouwd door de adellijke familie Sloet.

De Oldenhof biedt een veelzijdig landschap met een sfeervol parkbos, een grote tuin, twee boerenhofstedes en verschillende landerijen. Middelpunt is de omgrachte havezate met voorplein. Het monumentale landgoed heeft een oppervlakte van 54 hectare en is van grote cultuurhistorische en landschappelijke waarde.

Vorig jaar is het Engelsche Boschje bij De Oldenhof op basis van historische kaarten in oude staat teruggebracht als landschapspark in Engelse stijl. De slingerpaden, glooiingen en de drie-armige vijver geven het bos een romantische uitstraling. Tijdens de Open Monumentendagen nodigt De Oldenhof u van harte uit voor een wandeling en een bezoek aan het huis (begane grond). Voor bezoekers er een fraai geïllustreerde informatiefolder beschikbaar.

De Oldenhof is op 8 september geopend tussen 10.00 een 17.00 uur. Op zondag 9 september bent u van harte welkom tussen 14.00 en 17.00 uur. Ook kunt u op beide dagen kennismaken met de vorig jaar geopende koffie- en theeschenkerij van de familie Jongman in de rijksmonumentale boerderij Oppen Swolle 5.

Stel uw vraag

Laat uw vraag achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt