Landgoed De Oldenhof zoekt nieuwe bestuursleden

In de Kop van Overijssel, op het prachtige Hoge Land van Vollenhove, ligt het landgoed De Oldenhof. Dit zeventiende-eeuwse landgoed tussen Vollenhove, Sint Jansklooster, de Noordoostpolder en Zwartsluis heeft een oppervlakte van 54 hectare en is van grote cultuurhistorische en landschappelijke waarde. Het parkbos is vrij toegankelijk. Het landhuis De Oldenhof wordt bewoond door een aantal huurders en wordt daarnaast gebruikt voor huwelijksvoltrekkingen, concerten en andere bijeenkomsten. Verschillende landerijen worden verpacht. Op het terrein van de Oldenhof wordt ook door derden een natuurkampeerterrein en theetuin geëxploiteerd.

De Stichting Oldenhof heeft een bestuur van zes personen die zich op vrijwillige basis voor het landgoed inzetten. Het bestuur werkt aan een duurzame instandhouding en versterking van het landgoed. Wij doen dat met schaarse middelen, maar met veel steun van vrijwilligers en mensen uit de omgeving. De bestuursleden hebben elk een eigen portefeuille (bv. beheer, pachtzaken, etc.) waarmee zij verantwoordelijk zijn voor het beleid, voor de contacten en ook voor de uitvoering van dat onderdeel. Binnenkort nemen twee bestuursleden afscheid.

Per 1 januari 2021 heeft het bestuur van de Stichting Oldenhof 2 vacatures.

Wij zoeken nieuwe bestuursleden die bij voorkeur in de omgeving van De Oldenhof wonen. Voor een meer evenwichtige samenstelling van het bestuur zoeken wij in ieder geval één vrouw. We willen vooral de groene natuurkant van de stichting versterken, dus komen wij graag in contact met kandidaten met dat profiel. Maar vooral zoeken wij mensen die enthousiasme, gedrevenheid en een praktische aanpak weten te combineren en daar ook een stukje van hun tijd in willen investeren.

Kandidaten kunnen tot uiterlijk 15 oktober 2020 hun belangstelling richten aan: Dhr. M. Knol, voorzitter Stichting Oldenhof. Verdere informatie en aanmelding graag schriftelijk of per mail: info@knolconsult.nl; Kattenwinkelweg 2a; 8015 PW Zwolle.

Stel uw vraag

Laat uw vraag achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt