Actiedag stormschade Landgoed De Oldenhof brengt ruim 18.000 euro op

De omgeving informeren over wat er was gebeurd en de pijn van de stormschade enigszins verlichten. Dat was de insteek van de speciale actiedag op zaterdag 6 juli 2019. op Landgoed De Oldenhof werd gehouden. Het resultaat is een prachtige opbrengst, waarmee een deel van het landgoed kan worden hersteld.

De nacht van 4 op 5 juni 2019 was er één om niet snel te vergeten. Een valwind raasde over De Oldenhof en veroorzaakte een enorme chaos. Meer dan honderd bomen waren geveld of beschadigd tijdens de storm en campinggasten van het natuurkampeerterrein wisten ternauwernood te ontkomen.

Met vereende krachten en veel hulp uit Vollenhove en Sint Jansklooster wisten campingeigenaren Taco en Aafke Jongman op zaterdag 6 juli een benefietdag te organiseren, waar talloze bezoekers op af kwamen. Een door stoom aangedreven zaagmachine was aanwezig om boomstammen in planken en balken te zagen voor de particuliere verkoop. Paarden waren aan het werk om hout uit het bos te slepen en een kunstenaar zaagde met zijn kettingzaag allerlei sculpturen uit gevallen boomstammen. Ook was meteoroloog Jacob Kuiper van het KNMI aanwezig om uit te leggen wat er zich exact had afgespeeld in die bewuste stormnacht.

Martin Knol, secretaris van de Stichting Oldenhof, is blij met de steun die is ontvangen: ‘Alle inspanningen hebben nu drie maanden na dato tot een prachtige opbrengst van ruim 18.000 euro geleid. Bovendien hebben we ook nog 40 nieuwe bomen gekregen.’ Het geld dat de stichting heeft ontvangen zal worden gebruikt om de schade te herstellen en om de omgevallen bomen op te ruimen. ‘Omdat het landgoed een rijksmonument is, zijn we hierbij aan allerlei regelgeving gebonden, maar we zijn er druk mee bezig’, aldus Knol. ‘We werken aan een nieuw herstel- en beheersplan voor het landgoed en zullen er ook alles aan doen zodat er volgend jaar weer een goed campingseizoen gedraaid kan worden. Ik wil iedereen die zich op wat voor manier dan ook heeft ingezet voor De Oldenhof van harte bedanken voor de geboden hulp, speciaal Taco en Aafke Jongman die de actiedag op poten hebben gezet.’

Stel uw vraag

Laat uw vraag achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt