Historische wandeling tijdens Open Monumentendag

‘Boeren, burgers en buitenlui’, dat is dit jaar het thema van de Open Monumentendag op zaterdag 9 en zondag 10 september. Deze dagen is op Landgoed De Oldenhof van alles te beleven.

De afgelopen maanden is er bij De Oldenhof hard gewerkt aan het herstel van het zogeheten Engelsche Boschje. Dit aan het begin van de 19de eeuw als wandelpark aangelegde stuk bos, dat grenst aan de Halleweg, is op basis van historische kaarten in oude staat teruggebracht als landschapspark in Engelse stijl. De slingerpaden, glooiingen en de drie-armige vijver geven het bos een romantische uitstraling. Tijdens de Open Monumentendagen en ook daarna nodigt De Oldenhof u van harte uit om het Boschje te bezichtigen. Voor bezoekers is er een prachtig geïllustreerde informatiefolder beschikbaar. Ook zijn tijdens dit weekend de entree van het huis, de grote zaal, de tuin en het voorplein opengesteld voor publiek.

U kunt op de Open Monumentendagen tevens kennismaken met de op 2 september geopende koffie- en theeschenkerij van de familie Jongman in de rijksmonumentale boerderij Oppen Swolle 5. De inmiddels goedgekeurde verbouwingsplannen voor deze boerderij liggen ook ter bezichtiging.

Stel uw vraag

Laat uw vraag achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt