Bezoek Landgoed De Oldenhof op Open Monumentendag

Op Open Monumentendag op zaterdag 14 september aanstaande staat Landgoed De Oldenhof voor u open. Deze statige buitenplaats werd omstreeks 1635 gebouwd door de adellijke familie Sloet.

De Oldenhof biedt een veelzijdig landschap met een sfeervol parkbos, een grote tuin, twee boerenhofstedes en verschillende landerijen. Middelpunt is de omgrachte havezate met voorplein. Het monumentale landgoed heeft een oppervlakte van 54 hectare en is van grote cultuurhistorische en landschappelijke waarde.

Enkele jaren terug is het Engelsche Boschje bij De Oldenhof op basis van historische kaarten in oude staat teruggebracht als landschapspark in Engelse stijl. De slingerpaden, glooiingen en de drie-armige vijver geven het bos een romantische uitstraling. Tijdens de Open Monumentendagen nodigt De Oldenhof u van harte uit voor een wandeling en een bezoek aan het huis (begane grond). Hier is tevens een onlangs ontdekte negentiende-eeuwse kaart van De Oldenhof en wijde omgeving te bezichtigen.

De Oldenhof is op 14 september geopend tussen 10.00 en 16.00 uur. Om 11.00 uur, 12.30 uur en 14.00 uur zal pianist Geert Jan Brader livemuziek verzorgen op de vleugel. Ook kunt u de koffie- en theeschenkerij van de familie Jongman in de rijksmonumentale boerderij Oppen Swolle 5 bezoeken.

Afgelopen week berichtte De Stentor over de historische kaart van De Oldenhof en omgeving, die op Open Monumentendag is te zien. Klik hier om het verhaal te lezen.

Bijschrift foto:
Landgoed De Oldenhof. (foto: Albert Speelman)

Stel uw vraag

Laat uw vraag achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt