Bezoek Landgoed De Oldenhof op Open Monumentendag

Op Open Monumentendag op zaterdag 10 september aanstaande opent Landgoed De Oldenhof zijn deuren. U bent van harte welkom om deze 17de-eeuwse buitenplaats te bezoeken.

Tijdens de Open Monumentendag krijgt u o.a. de gelegenheid om de buitenplaats van binnen te bezichtigen en onder andere een kijkje te nemen in de grote zaal, het kantoor en de hal van het huis, waar de gerestaureerde negentiende-eeuwse historische kaart van De Oldenhof en wijde omgeving tentoongesteld zal worden.

De tuin en het omliggende parkbos zijn eveneens opengesteld. Enkele jaren geleden is het Engelsche Boschje bij de Oldenhof op basis van historische kaarten in oude staat teruggebracht als landschapspark in Engelse stijl. De slingerpaden, glooiingen en de drie-armige vijver geven het bos een romantische uitstraling.

De Oldenhof werd omstreeks 1635 gebouwd door de adellijke familie Sloet en biedt een veelzijdig landschap met een sfeervol parkbos, een grote tuin, twee boerenhofstedes en verschillende landerijen. Middelpunt is de omgrachte havezate met voorplein. Het monumentale landgoed heeft een oppervlakte van 54 hectare en is van grote cultuurhistorische en landschappelijke waarde.

De Oldenhof is op zaterdag 10 september geopend tussen 10.00 een 17.00 uur. Op zondag 11 september zijn het huis en de tuin gesloten. Wel kunt u dan het parkbos bezoeken. De naastgelegen koffie- en theeschenkerij in de rijksmonumentale boerderij Oppen Swolle 5 is op beide dagen geopend.

De Oldenhof Vollenhove – Open Monumentendag

Stel uw vraag

Laat uw vraag achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt