Grootste stormschade op De Oldenhof weer opgeruimd

Meer dan honderd bomen zijn geveld of beschadigd tijdens de storm in de nacht van 4 op 5 juni op het landgoed De Oldenhof. De schade aan het landgoed en de directe omgeving is groot. Oorzaak is een zogeheten valwind, een natuurfenomeen waarvan het ontstaan op de Oldenhof afgelopen week zelfs nog door het KNMI is onderzocht.

Met hulp van o.a. de brandweer, de firma De Jonge en diverse vrijwilligers is er de afgelopen dagen hard gewerkt om gevaarlijke bomen en takken op te ruimen en het landgoed weer veilig en toegankelijk te maken. Omdat dit nog niet volledig is afgerond, is momenteel alleen de hoofdtoegang vanaf de Halleweg geopend. Ook campinggasten kunnen hierlangs de camping bereiken. Vanwege het gevaar van vallende takken zijn de overige lanen en het parkbos op het landgoed nog afgesloten. De komende tijd zullen ook deze plekken verder opgeruimd worden.

Zowel het natuurkampeerterrein als de koffie- en theeschenkerij De Oldenhof is sinds afgelopen vrijdag gewoon weer geopend. ‘We zijn met man en macht bezig geweest om de camping en het terras weer helemaal klaar te krijgen voor onze gasten. En dat is gelukt’, laten campingeigenaren Taco en Aafke Jongman weten. ‘De camping staat dit weekend weer vol. Iedereen is weer van harte welkom om te genieten van de rust en de ruimte op de Oldenhof.’

Stel uw vraag

Laat uw vraag achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt