Landgoed De Oldenhof zoekt bestuurslid (vacature gesloten)

(Update: we zijn voorzien van twee nieuwe bestuursleden) Landgoed De Oldenhof kan versterking gebruiken binnen het bestuur. “Er ontstaat een vacature en daarom gaan we opzoek naar een nieuwe kandidaat die het landgoed een warm hart toedraagt”, zegt voorzitter Martin Knol.

In de Kop van Overijssel, op het prachtige Hoge Land van Vollenhove, ligt het landgoed De Oldenhof. Dit zeventiende-eeuwse landgoed tussen Vollenhove, Sint Jansklooster, de Noordoostpolder en Zwartsluis heeft een oppervlakte van 54 hectare en is van grote cultuurhistorische en landschappelijke waarde.

Het parkbos is vrij toegankelijk. Het landhuis De Oldenhof wordt bewoond door een aantal huurders en wordt daarnaast gebruikt voor huwelijksvoltrekkingen, concerten en andere bijeenkomsten. Verschillende landerijen worden verpacht. Op het terrein van de Oldenhof wordt door derden een theetuin en natuurkampeerterrein geëxploiteerd.

De Stichting Oldenhof heeft een bestuur van 5 personen die dit werk doen op vrijwillige basis. Het bestuur werkt aan een duurzame instandhouding en versterking van het landgoed. Wij doen dat met schaarse middelen, maar met veel steun van vrijwilligers en mensen uit de omgeving. De bestuursleden hebben een eigen portefeuille (bv. beheer, pachtzaken, etc.) waarmee zij verantwoordelijk zijn voor het beleid, voor de contacten en ook voor de uitvoering van dat onderdeel.

Inmiddels heeft het bestuur van de Stichting Oldenhof een vacature. Binnenkort neemt namelijk één lid van het bestuur afscheid. “Wij zijn op zoek naar tenminste één nieuw bestuurslid, maar er is voldoende werk voor twee kandidaten. Vooral zoeken wij naar mensen die enthousiasme, gedrevenheid en een praktische aanpak weten te combineren en daar ook een stukje van hun tijd in willen investeren”, vertelt stichtingsvoorzitter Martin Knol.

Kandidaten kunnen tot uiterlijk 15 december 2022 hun belangstelling richten aan: Dhr. M. Knol, voorzitter Stichting Oldenhof. Verdere informatie en aanmelding graag schriftelijk of per mail: info@knolconsult.nl; Kattenwinkelweg 2a; 8015 PW Zwolle.

Stel uw vraag

Laat uw vraag achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Not readable? Change text. captcha txt